Recept jednoduchý, rychlý, lahodný. Navíc tahle kombinace se neomrzí! Smetana a vajíčka se dokonale doplňují, a když k jejich jemné chuti přidáte slaninu… Škoda slov, to musíte zkusit. Pro neopakovatelnost je na závěr můžete ozdobit trochou lanýžů.
Ingredience (2 porce):
4 vejce
8 lžic smetany
sůl, pepř
2 lžičky másla
150 gramů slaniny
černý lanýž
Příprava:
Ohnivzdornou misku vymažte máslem, vyložte ji slaninou a na ni opatrně rozklepněte 2 vajíčka. Dejte do trouby. Když trochu ztuhnou, polijte je 4 lžícemi smetany, posolte a opepřete. Pak dejte znovu zhruba na 5 minut do trouby.
Nakrájejte lanýž na plátky a na rozehřátém olivovém oleji pár vteřin osmahněte. Pak jimi dozdobte zapečená vajíčka.