Poslední blesková večeře má kořeny v Itálii. Vařit se budou tagliatelle s houbami a špenátovo-citronovou omáčkou. Jimi je pro tenhle týden boj s kuchyní dobojován. Skóre pětidenního mače? 5:0 pro vás. Gratulujeme.
Pátek – Tagliatelle s houbami a špenátovo-citronovou omáčkou
Ingredience (4 osoby):
300 g hub (hřiby, žampiony, lišky, co právě seženete)
1 polévková lžíce oleje
1 citron
1 stroužek česneku
300 g špenátových listů
250 ml smetany (12%)
250 ml mléko
350 g těstovin tagliatelle
35 g parmazánu
sůl, pepř
Příprava:
Začnete přípravou těstovin. Zatímco se budou vařit, očistěte houby, nakrájejte je na plátky a opečte dozlatova na rozpáleném oleji na pánvi. Oloupejte česnek a rozpulte ho, opláchněte špenát a nakrájejte ho na plátky. Do hrnce vlijte smetanu a mléko, vhoďte do nich česnek a trochu nastrouhané citronové kůry. Vařte 10 minut, pak odstraňte česnek a naopak přidejte špenát. Vařte asi 2 minuty. Nakonec přihoďte houby, osolte a opepřete. Vyjměte uvařené těstoviny, nechte odkapat a podávejte je s připravenou omáčkou zasypané nastrouhaným parmazánem.