ELLE Menu: Vegan vlašský salát

 

Ingredience:

4 větší salátové brambory
1 velká mrkev
1 balení rostlinného salámu (seženete ve zdravé výživě)
10 malých kyselých okurek
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
200 g sojanézy
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky jablečného octa
1 lžička worcestrové omáčky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
2 lžičky třtinového cukru

Postup:

Brambory uvařte ve slupce spolu s oloupanou mrkví. Po uvaření nechte vychladnout a brambory oloupejte. Salám, mrkev a brambory nakrájejte na proužky, okurku na kousky. Vše dejte do mísy spolu se slitým hráškem. V menší misce smíchejte ingredience na dresing a celý ho přidejte do velké mísy. Promíchejte, ochutnejte a případně osolte či opepřete. Nechte odležet v ledničce, ideálně do druhého dne. Podávejte s kvalitním pečivem.

Suroviny: 

20171123 130102 01 01 76753

V menší misce smíchejte ingredience na dresing a celý ho přidejte do velké mísy:

20171123 132237 01 c889b

Brambory uvařte ve slupce spolu s oloupanou mrkví. Po uvaření nechte vychladnout a brambory oloupejte.

20171123 140658 01 acebf

Salám, mrkev a brambory nakrájejte na proužky, okurku na kousky. Vše dejte do mísy spolu se slitým hráškem.

20171123 140721 01 f8440

S dobrou bagetou, nebo vekou můžete vykouzlit chlebíčky pro sebe i pro návštěvu. Dobrou chuť!

20171123 143027 01 01 929f2 

Text i foto připravila Barbora Mosorjaková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na facebooku www.facebook.com/Creamosorbar

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24