ELLE Menu: Špaldové palačinky à la Crêpes Suzette

Bára zkusila vymyslet zdravější verzi Crêpes Suzette, tradičního francouzského dezertu z palačinek. Myslíme, že se budou k nedělnímu hygge ránu výborně hodit. Byly totiž naprosto skvělé!

Ingredience:

Těsto:
3/4 hrnku špaldové mouky jemně mleté
2 hrnky rýžového mléka
2 vejce
špetka soli
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

Omáčka:
1/2 hrnku kokosového oleje
1 hrnek třtinového cukru
150ml pomerančové šťávy (1 a 1/2 pomeranče)
2 lžičky pomerančové kůry
1 lžička citronové kůry

Postup:

Jestliže chcete mít palačinky ráno k snídani, připravte si těsto i omáčku večer. Ráno už jen napečete palačinky a máte hotovo.
V míse metlou prošlehejte mléko, vajíčka, sůl, cukr a olej. Poté za stálého míchání přisypte mouku. Vložte na noc do lednice. 
V kastrůlku na mírném ohni rozehřejte olej s cukrem. Nechte probublávat a počkejte, až směs začne karamelizovat (asi 4 minuty). Pozor, ať se vám cukr nepřipálí. Poté promíchejte, přidejte teplotu, vlijte pomerančovou šťávu a oba druhy kůry a nechte ještě zhoustnout dalších pár minut.
Ráno napečte nasucho v pánvi tenké palačinky. Poté do pánve vlijte 2 naběračky omáčky, přiveďte k varu, vložte 2 přepůlené palačinky, nechte je nasáknout šťávou, složte do trojúhelníku a podávejte. Třeba s pečenými kolečky pomeranče a citrónu.

Text, foto a připravila: Barbora Mosorjáková.  Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na Facebooku www.facebook.com/Creamosorbar

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24