ELLE Menu: Kuře na jedlých kaštanech

Ingredience:

250 g jedlých kaštanů (čerstvé, ale pokud seženete již předvařené a oloupané, ušetříte si hodně práce)
2 kuřecí prsa od farmáře
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla nebo ghí
1 velká šalotka
150 g pancetty
5 větviček tymiánu
1 dcl suchého bílého vína (může být aromatičtější)
sůl, pepř
130 ml smetany (může být i bez laktózy nebo rostlinná)

Postup:

Kaštany nařízněte ve špičce do kříže, vložte do vroucí vody a půl hodiny vařte. Mezi tím očistěte maso a prsa ještě podélně rozpulte. Osolte a opepřete. Rozpalte pánev, vlijte olej, přidejte máslo či ghí a zprudka opečte maso. Maso vyjměte a dejte stranou. Pánev také odložte, ale nemyjte. Slijte kaštany a nechte vychladnout tak, aby se daly oloupat (jestli spěcháte, tak je dejte do studené vody, aby to dlouho netrvalo). Nakrájejte šalotku najemno a pancettu na malé kostky. Když jsou kaštany připravené, opět rozehřejte pánev a osmahněte dosklovata cibulku s pancettou. Přidejte větvičky tymiánu, nechte rozvonět a vložte kaštany. Chvíli opékejte a zalijte vínem. Když se víno odpaří, zalijte smetanou a nechte 5 minut probublávat na mírnějším ohni. Ke konci omáčku dosolte a opepřete, vložte maso, ještě chvilku prohřejte a podávejte.  

Text, foto a připravila: Barbora Mosorjaková, více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na facebooku www.facebook.com/Creamosorbar

Suroviny: 

20171027 124647 01 ac456


Kaštany nařízněte ve špičce do kříže, vložte do vroucí vody a půl hodiny vařte.

20171027 125240 01 c994a


 Rozpalte pánev, vlijte olej a přidejte máslo či ghí a zprudka opečte maso.

20171027 130050 01 a3f24


Když jsou kaštany připravené, opět rozehřejte pánev a osmahněte dosklovata cibulku s pancettou.

20171027 132558 01 c8183


Když se víno odpaří, zalijte smetanou a nechte 5 minut probublávat na mírnějším ohni.

20171027 133538 01 01 24f95


 Dobrou chuť!

20171027 134049 01 f72e7

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24