ELLE Menu: Cibulačka

Dnes tu máme recept na naši oblíbenou cibulačku. Kolikrát doma nemáte skoro nic, ale potřebujete rychle něco teplého uvařit?  V tom případě jde na řadu cibulačka, protože cibule se ve skříni vždycky najde. Pak už stačí jen pár dalších ingrediencí a geniální polévka je na stole.

Ingredience:

4 - 5 cibulí
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce plátků mandlí
1,5 l hovězího vývaru
sůl a pepř
1 menší bílá bageta
6 plátků uzeného sýra (já použila Oštěpok)
hrst lístků petržele

Postup:
Zapněte troubu na gril a teplotu nastavte na 170°C. Cibuli nakrájejte na jemná kolečka (pokud máte kráječ, určitě ho využijte). V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli lehce dozlatova. Přidejte mandlové lupínky a ještě chvíli restujte. Podlijte vývarem a vařte 15 minut. Nakonec polévku dle chuti dosolte a dopepřete.
Mezitím opečte bagetky se sýrem. Plátky bagety vyskládejte na rošt vyložený pečícím papírem, na ně položte rozkrojené plátky sýra a dejte na chvíli do trouby, než se sýr rozpeče.
Hotovou polévku servírujte v misce se dvěma bagetkami a posypejte nakrájenou petrželkou. Dobrou chuť!

Tip: Jestli máte rádi tymián, přidejte ho ze začátku vaření k cibuli.

Text i foto připravila Barbora Mosorjaková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na facebooku www.facebook.com/Creamosorbar

 

Suroviny: 

20171123 135056 01 982a7

Cibuli nakrájejte na jemná kolečka (pokud máte kráječ, určitě ho využijte).

20171123 140634 01 1d57e

V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli lehce dozlatova. Přidejte mandlové lupínky a ještě chvíli restujte. Podlijte vývarem a vařte 15 minut.

20171123 141604 01 622b9

Mezitím opečte bagetky se sýrem. Plátky bagety vyskládejte na rošt vyložený pečícím papírem, na ně položte rozkrojené plátky sýra a dejte na chvíli do trouby, než se sýr rozpeče.

20171123 150508 01 86694

 

Hezkou sobotu a dobrou chuť!

 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24