Dnes tu máme recept na naši oblíbenou cibulačku. Kolikrát doma nemáte skoro nic, ale potřebujete rychle něco teplého uvařit? V tom případě jde na řadu cibulačka, protože cibule se ve skříni vždycky najde. Pak už stačí jen pár dalších ingrediencí a geniální polévka je na stole.
Ingredience:
4 - 5 cibulí
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce plátků mandlí
1,5 l hovězího vývaru
sůl a pepř
1 menší bílá bageta
6 plátků uzeného sýra (já použila Oštěpok)
hrst lístků petržele
Postup:
Zapněte troubu na gril a teplotu nastavte na 170°C. Cibuli nakrájejte na jemná kolečka (pokud máte kráječ, určitě ho využijte). V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli lehce dozlatova. Přidejte mandlové lupínky a ještě chvíli restujte. Podlijte vývarem a vařte 15 minut. Nakonec polévku dle chuti dosolte a dopepřete.
Mezitím opečte bagetky se sýrem. Plátky bagety vyskládejte na rošt vyložený pečícím papírem, na ně položte rozkrojené plátky sýra a dejte na chvíli do trouby, než se sýr rozpeče.
Hotovou polévku servírujte v misce se dvěma bagetkami a posypejte nakrájenou petrželkou. Dobrou chuť!
Tip: Jestli máte rádi tymián, přidejte ho ze začátku vaření k cibuli.
Text i foto připravila Barbora Mosorjaková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na facebooku www.facebook.com/Creamosorbar
Suroviny:
Cibuli nakrájejte na jemná kolečka (pokud máte kráječ, určitě ho využijte).
V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli lehce dozlatova. Přidejte mandlové lupínky a ještě chvíli restujte. Podlijte vývarem a vařte 15 minut.
Mezitím opečte bagetky se sýrem. Plátky bagety vyskládejte na rošt vyložený pečícím papírem, na ně položte rozkrojené plátky sýra a dejte na chvíli do trouby, než se sýr rozpeče.
Hezkou sobotu a dobrou chuť!