Brokolice je jednou ze zelenin vhodných do podzimního a zimního počasí díky svým detoxikačním účinkům. Určitě ji vyzkoušejte, skvěle si pochutnáte.
Ingredience:
2 střední šalotky
2 střední brokolice
3 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce másla
2 stroužky česneku
1 l zeleninového vývaru
1 lžička soli
50 g měkkého kozího sýra
Chilli vločky
Dýňová a slunečnicová semínka na posypání
Postup:
Nejprve si připravte zeleninu. Šalotku nakrájejte najemno, brokolici očistěte a rozdělte na menší růžičky, košťál nakrájejte na kostky. Ve větším hrnci na středním plamenu rozehřejte olej s máslem, přidejte šalotku a prolisovaný česnek. Restujte do změknutí, pak přidejte brokolici. Minutu restujte, posolte a zalijte vývarem. Vařte 15 minut a odstavte z plamene. Pochvíli brokolici dobře rozmixujte ponorným mixérem. Podávejte v misce posypané kozím sýrem, chilli vločkami a semínky.
Pokud máte rádi, můžete krém zjemnit smetanou.
Text, foto a připravila: Barbora Mosorjaková, více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na facebooku www.facebook.com/Creamosorbar
Suroviny:
Ve větším hrnci na středním plamenu rozehřejte olej s máslem, přidejte šalotku a prolisovaný česnek. Restujte do změknutí, pak přidejte brokolici.
Minutu restujte, posolte a zalijte vývarem.