Další skvělé jídlo, které připravíte z cukety.
Ingredience (na 4 porce):
20 g másla
5 malých žlutých cuket, strouhaných nahrubo
100 g ricotty
1 vejce
2 lžíce hladké mouky + ½ lžičky kypřicího prášku
1 červená chilli paprička, bez semen a pokrájená najemno
2 jarní cibulky, pokrájené na tenké plátky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
rostlinný olej na smažení
Příprava:
V pánvi rozehřejte polovinu másla a asi 5 minut na něm dozlatova opékejte cukety. Nechte okapat na papírové utěrce. V míse promíchejte cukety, ricottu, zbytek másla, mouku s kypřicím práškem, vejce, chilli papričku, cibulky, sůl a pepř.
V pánvi rozehřejte olej, vložte do něj vždy lžíci směsi a opečte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Pokračujte do spotřebování směsi. Podávejte se zelenými lístky, například mladého špenátu.
Zbyla vám cuketa? Pak ji využijte na další recept, třeba na frittatu s cuketou a bramborami. Recept najdete na www.apetitonline.cz.