Sladká tečka funguje ve všední den i o víkendu.
Ingredience:
120 g másla (změklého)
4 vejce
120 g hnědého cukru
1 vanilkový cukr
150 g zakysané smetany
200 g mouky
1 lžička amaretta
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
1 lžička skořice
1 střední cuketa
100 g ořechů
Příprava:
Cuketu oloupejte a nastrouhejte najemno. V míse rozmixujte máslo s vejcem, přidejte cukr, kakao, skořici a amaretto. Přimíchejte zakysanou smetanu a mouku s kypřicím práškem a na závěr cuketu a pokrájené ořechy.
Formu na dort vymažte máslem, vysypte moukou a vlijte do ní připravenou směs. Vložte na 40–50 minut do předehřáté trouby na 180 °C. Zda je koláč hotový, zjistíte pomocí špejle. Zapíchněte ji do těsta a vytáhněte. Je-li suchá, koláč smí ven. Hotový koláč vyndejte a nechte odpočinout 15 minut na mřížce, poté vyklopte.