CUKETOVÝ SPECIÁL: Fettuccine z cukety

Ne těstoviny s cuketou, ale těstoviny z cukety! Podle chuti můžete doplnit rajčatovou omáčkou.

Ingredience (na 2 porce):
450 g cukety (1 střední žlutá a 1 zelená)
1 lžíce extra panenského olivového oleje
100 g rajčatové omáčky
50 g parmazánu
sůl a pepř

Příprava:
Pokud máte kráječ na zeleninu, přišla jeho chvíle, pokud ne, vezměte si hrubší struhadlo. Cukety omyjte, osušte, odkrojte konce a nastrouhejte na plátky. Střed s jadérky vyhoďte.
Do nepřilnavé pánve vlijte lžíci oleje, zahřejte a vsypte cukety, posolte a 2–3 minuty cukety opékejte na středním plameni. Pozor, cukety musejí být al dente!
V jiném hrnci ohřejte omáčku, dochuťte podle potřeby solí, pepřem nebo čerstvou bazalkou, rozdělte cuketové plátky na talíře, přelijte rajčatovou omáčkou a posypte parmazánem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24