Blíží se Grand Jour de Champagne Prague

Na letošním festivalu se můžete těšit na opravdu zvučná jména – své umění tu předvedou champagne domy Jacquart, Diebolt-Vallois, Gardet, Alfred Gratien, Henriot, Legras, Mailly Grand Cru, Perrier-Jouët, Gimonet, Louis Roederer, deVenoge, Audoin de Dampierre, Barnaut a další.
Šéfkuchaři předvedou své umění na banketech

Akce není jen o bublinkách. Připravují se i bankety! Ve Francouzské restauraci Obecního domu se v jednom týmu setkají takoví mistři, jako jsou šéfkuchař hotelu Radisson SAS Alcron Roman Paulus, Jiří Štift z hotelu Mandarin Oriental a francouzský šéfkuchař Jacques Marie Nicolas Auffrays z Francouzské restaurace.

Kromě toho jsou připraveny ochutnávky šampaňského s foie gras, se sýry (světová předpremiéra prestige cuvée Louis XV. 1996), s kaviárem a další.
Hlavním místem konání akce bude i letos Obecní dům v Praze, ale zapojí se i Chateau Mcely (vertikální degustace Dom Pérignon), Hotel Palace Praha, La Bodeguita Del Medio, Bugsy’s Bar a Villa Richter.

Loňský ročník navštívilo 1100 hostů a vypilo se 1720 lahví za 2,5 milionu korun. Patronem akce bude opět Richard Juhlin, světoznámý sommeliér, publicista a guru champagne.

Více informací a program najdete na: www.champagne-grandjour.cz

Kdy a kde:

21.–23. října 2010, Obecní dům, Praha

Časopis ELLE

Listopadové vydání tištěné ELLE 11/24