Když potřebujete rychlé jídlo, pizza bývá to první, co vás napadne. Šťastným řešením to ale není, bohužel nepatří k výživově nejhodnotnějším jídlům. Přesto si ji (alespoň částečně) můžete vylepšit. Jak? Následujícími kroky.
1) Připravujete si pizzu doma? Pak do těsta přisypte i špaldovoumouku a kypřicí prášek bez fosfátů (koupíte v bioprodejnách).
2) Mraženou pizzu vždy dozdobte čerstvou zeleninou. Dejte na ni rajče, papriku, houby. Pokapejte kvalitním olejem a teprve pak ji dejte rozpéct. Nakonec přihoďte i lístky rukoly.
3) Odpusťte si sýr. Místo toho ji pořádně okořeňte a zasypte zeleninou. Pokud pro vás pizza bez sýra není pizzou, navrch položte plátky mozzarelly nebo brynzu, kvůli nižšímu obsahu cholesterolu.
4) Pravidlo pro výběr v pizza pointech zní: vyberte si tu s malou kůrkou a s nejméně třemi druhy zeleniny.
5) Ať jde o kupovanou, nebo podomácku dělanou, několika ubrousky pokaždé odsajte z povrchu přebytečný tuk.