Ingredience:
- 8 středních mrkví + malé na ozdobu
- 1 batáta
- 2 pomeranče
- šťáva z půlky citronu
- malý kousek zázvoru
- jedna cibule
- 1 l vody / zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- kurkuma
- olivový olej
- hrst kešu na ozdobu
- koriandr, nebo jiné bylinky
Postup:
- Očistíme mrkev a batáty a dáme je péct na 30 minut do trouby rozpálené na 200°.
- Mezitím si připravíme kešu oříšky. Opražíme je krátce na kapce olivového oleje se solí, pepřem a kurkumou. Necháme zchladnout.
- Až bude zelenina upečená, rozpalte si v hrnci olivový olej. Nakrájejte nadrobno cibuli a opečte ji dozlatova. Přidejte upečenou zeleninu a jemně ji orestujte. Nakonec vše zalijte vodou, nebo zeleninovým vývarem.
- Přidejte nastrouhaný zázvor, šťávu z pomerančů, citronu, kurkumu, sůl, pepř a krátce povařte.
- Polévku podávejte ozdobenou nasekaným koriandrem, kešu oříšky a nakonec můžete přidat rostlinnou smetanu.
Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz a na @cernajaknoc.