Ingredience:
těsto:
1,5 hrnku kokosové mouky
3 lžíce kokosového oleje
5 Medjool datlí
karamel:
1 a ¼ hrnku Medjool datlí
¼ hrnku arašídového másla
1-2 lžíce mandlového mléka
špetka soli
hrst nasekaných arašídů
300 g čokolády
- Vyložte zapékací misku pečícím papírem nebo fólií.
- V mixéru zpracujte kokosovou mouku, kokosový olej a datle. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do lednice vychladit.
- Mezitím vymixujte datle, arašídové máslo, mandlové mléko a špetku soli. Až bude mít karamel hladkou strukturu, tak jej nalijte na první vrstvu. Uhlaďte stěrkou a posypte nasekanými arašídy.
- Dejte vychladit do lednice aspoň na 30 minut, aby karamel zatuhnul.
- Poté si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni na malém plameni.
- Jakmile bude čokoláda rozpuštěná nalijte ji rychle na karamelovou vrstvu a povrch uhlaďte stěrkou.
- Nechejte vychladit a poté krájejte nahřátým nožem.
Další skvělé recepty a gastromapu najdete na Instagramu @cernajaknoc a na cernajaknoc.cz.