Vaření je IN aneb jak se v kuchyni víc bavit

Přidáte-li k tomu přirozený talent, nadšení pro věc, odhodlání a nepochybně i trochu štěstí, vznikne vám z toho skvělá kuchařka. Příklad – sedmnáctiletý Martin Škoda a jeho knížka Škoda nevařit. Jako dítě viděl v televizi pořad Jamieho Olivera, který ho nadchl svým pojetím vaření. Pro Jamieho je to zábava, nikoli nutnost. Pustil se do prvních experimentů v kuchyni, pokračoval přes vaření pro přátele, kurzy a ‚poznávačky‘ v zahraničí, aby skončil (alespoň prozatím) u blogu a své vlastní kuchařky. Mimochodem – jeho blog doporučuje i Jamie Oliver, kuchařku zase český gastronomický mág Roman Vaněk.salat_se_sunkou_jamon_iberico

A proč investovat do kuchařky od sedmnáctiletého kluka? Jednoduše proto, že vás bude bavit. Jako knížka je nádherně udělaná. Má originální vazbu i design. Recepty uvnitř jsou jednoduché, nekomplikované, takové, jaké mají být. Všechna jídla si nafotil sám Martin Škoda a my musíme podotknout, že neuchytí-li se jako autor kuchařek, může se směle pustit do kariéry food stylisty. Uživí se. Bonus navíc – každý recept je doplněn tipem na písničku pro tu správnou náladu při vaření.

Kuchařku Martina Škody Škoda nevařit vydalo nakladatelství Smart Press. Koupíte ji za 399 Kč.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24