Pokud nepatříte k ‚chuťovým‘ konzervativcům a rádi experimentujete, máme pro vás jeden tip – zkuste zkombinovat čokoládu s vínem. Samozřejmě špičkovou čokoládu s kvalitním vínem. Když správně vyberete, tahle silná dvojka vás nadchne.
Snadné je to u značek Lindt a Tarapacá. První není potřeba nikomu představovat, čokoládu slavného švýcarského brandu si už musel zamilovat každý. Společnost Viña Tarapacá se zase specializuje na kvalitní vína z tzv. nového vinařského světa (Jižní Amerika, Austrálie, JAR). Společně pro vaše chuťové buňky vymýšlejí ty nejlepší kombinace čokolády a vína (červeného i bílého). Co konkrétního doporučují?
Pro začátek zakousněte čokoládu Lindt Excellence 70 % cocoa a zapijte ji Cabernetem Sauvignon. Vytříbenějšímu jazýčku nabídněte Lindt Excellence 85 % cocoa a víno Tarapacá Merlot, na zahradní party zase k Lindt Excellence Orange Intense podávejte Tarapacá Sauvignon. Pro dobrodružnější povahy doporučují společnosti kombinaci Tarapacá Carmenere Reserva a Lindt Excellence Chilli.
Jak na to v praxi? Nejdříve vezměte kousek čokolády do úst a nechte ji na patře pomalu rozplývat. Nyní se napijte vína, chvíli ho nepolykejte, povalujte ho na jazyku. Vychutnávejte si jeho chuť…
Více o kombinacích najdete na www.lindt.cz/cokolada-vino.