Pralinky vytvořené ženami pro ženy

Firma oslovila devět světově proslulých šéfkuchařek-cukrářek, aby pro Neuhaus vytvořily ‚svoji‘ pralinku neobvyklé chuti. Výsledkem je výběr čokoládových klenotů, které se objevují v kolekci Lady Chefs Collection v originálním růžovém balení.

Toto balení obsahuje osmnáct pralinek a seženete je buď v obchodech Neuhaus na Terminále 2 pražského letiště v Ruzyni, nebo je můžete koupit on-line na adrese www.prospektamoda.cz.

Základem pralinek je náplň – ganache, což je vyšlehaný smetanový krém smíchaný s čokoládou a ochucený dalšími ingrediencemi. Díky devíti dámám s vytříbeným vkusem a chutí můžete vychutnat výsledek neobvyklého experimentu:

Hélène Darroze (Francie) vytvořila pralinku s intenzivní tmavou ganache, ochucenou špetkou pepře a osvěžujícím malinovým aroma.

Patricia Desmedt (Belgie) ochutila ganache ostřejší příchutí papriček jalapeño a čokoládového krému s lískovým oříškem, doplnila krokantem a obalila v tmavé čokoládě.

Annie Féolde (Tokio) zkombinovala krém s vlašskými ořechy s ganache ochucenou pomerančem, skořicí a koriandrem a zabalila do obalu z mléčné čokolády.

Arabelle Meirlaen (Belgie) vsadila na propojení chutí ganache se špetkou pepře, křehkého krokantu s příchutí lískových oříšků a polevou z mléčné čokolády.

Trish Deseine (Irsko) propojila chuť lískooříškové pasty a lineckých drobečků s karamelem a špetkou soli s tmavou čokoládou.

Sofie Dumont (Belgie) představila ganache s marcipánem, kapkou olivového oleje a drobky kakaových bobů, v tmavé čokoládě.

Lea Linster (Lucembursko) vytvořila mandlovou pralinku s kandovanou pomerančovou kůrou na mandlovém krokantu, v mléčné čokoládě.

Thomasine Miers (Francie) spojila nugátovou pralinku s tmavou ganache s příchutí chilli a tmavou čokoládou.

Fina Puigdevall (Španělsko) ke ganache s příchutí vlašského ořechu přidala bylinky a obalila ji v tmavé čokoládě.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24