Vánoční atmosféru v Le Grill navodí chuť kaštanů, sladkých brambor a brusinek

Propagace značky Le Grill. Redakce neručí za obsah článku.

Šéfkuchař sází na čerstvé sezonní suroviny, nejlépe od českých a moravských farmářů, netradiční kombinace chutí a do detailu propracované postupy přípravy jednotlivých ingrediencí. Menu obměňuje každý měsíc, takže na vás čekají nové speciality při každé návštěvě. Ondřej působil v nejlepších restauracích Londýna, pod vedením vyhlášených michelinských šéfkuchařů Chrise Stainese, Daniela Bouluda a britské televizní hvězdy Hestona Blumenthala. Inspiroval se u nich i při přípravě adventního menu, ve kterém jsou sváteční předkrmy zastoupeny krémovou rybí polévkou doplněnou marinovaným tuřínem, mandarinkami a uzeným pstruhem nebo terinou z kachního stehna s jablečným pyré a kousky perníku. Pestrost chutí přináší i nabídka hlavních chodů, která zahrnuje pro toto období typickou zvěřinu. Ragú z kance z oblasti Krušných hor šéfkuchař servíruje na pyré ze sladkých brambor, s karlovarským knedlíkem, kaštany, brusinkami a pěnou z jehličí. Pochutnáte si i na lososovém pstruhovi na bylinkách servírovaném s petrželovým pyré, růžičkovou kapustou a omáčkou z černého piva. Určitě nezapomeňte na sladkou tečku na závěr. Karolína Kocincová totiž patří k cukrářské špičce nejen na domácí půdě, ale pravidelně se umisťuje na předních příčkách kulinářských soutěží v zahraničí. Zkuste například vláčnou mousse z kaštanů a mléčné čokolády s pečenou hruškou a domácím perníkem. Adventní menu vám v restauraci naservírují od 1. do 23. prosince za cenu 690 Kč v čase oběda a 790 Kč v čase večeře.

Během vánočních svátků můžete přijít na čtyřchodové menu, kterému bude předcházet amuse-bouche z obalované tresky doplněná netradiční nadýchanou pěnou z bramborového salátu. Předkrm z teriny z kachních prsou s foie gras a krémovou rybí polévku s mušlemi svatého Jakuba završí hlavní chod v podobě grilované hovězí svíčkové a dušených líček podávaných s bramborovým pyré, kořenovou zeleninou a růžičkovou kapustou. Dulcey čokoládový dortík s hruškovo-skořicovou ganache a nugátovou zmrzlinou s kousky vanilkových rohlíčků si určitě nenechte ujít – šéfcukrářka Karolína Kocincová na talíři vyčarovala potěšení pro všechny smysly. Vánoční menu včetně sklenky sektu na přivítanou a kávy je v nabídce od 24. do 26. prosince za 1350 Kč.

A pokud přemýšlíte, jak oslavit letošní silvestr, galavečeře s hudebním programem a soukromým ohňostrojem může být ta pravá volba pro vás. 

Aktuální vánoční a silvestrovskou nabídku naleznete na www.legrill.cz.

Restaurace Le Grill
Hybernská 12
110 00 Praha 1

Limetkovy_cheesecake_s_champagne_kremem

Halibut_s_mrkvovym_pyre_a_cekankou

Le_Grill_Restaurant_3

Sefkuchar_Ondrej_Korab

logo_grill_black

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24