V restauraci Essensia hotelu Mandarin Oriental se autentické asijské kuchyni daří. A to dokonce tak moc, že tu připravili speciální šrílanské menu. Samozřejmě za ním stojí zdejší šéfkuchař Jiří Štift, plus jeho zástupce Stephen Senewiratne. Ten, shodou šťastných náhod, pochází právě ze Srí Lanky.
Degustační šrílanské menu se tu bude podávat od 7. do 30. listopadu. A musíme přiznat, že ve všech jeho částech jde o jedinečný zážitek. Nemusíte být žádným skalním fanouškem asijských jídel, a zamilujete si ho. Co vás čeká?
Nefalšované srílanské chutě – vedle karí kokos, ryba, rýže, chilli, zelenina… Konkrétněji: jako předkrm dostanete kořeněnou dýňovo-kokosovou krémovou polévku, kokosové roti a rybí frikadely. Po něm si vyberete hlavní chod – třeba krevetové karí nebo hovězí v černém karí. Na závěr si pak smlsnete na variaci dezertů. Vsadíme se, že na tamarindovou zmrzlinu budete dlouho vzpomínat a recept začnete hned po příchodu usilovně hledat na Googlu.
Za degustační srílanské menu tu zaplatíte 980 Kč.