Připravili jsme pro vás tipy na restaurace, do kterých se vyplatí vyrazit právě během oslav svatého Valentýna. Nabízejí speciální valentýnské menu plné lahodných jídel, která se postarají o to, aby zrovna ten letošní svátek zamilovaných patřil mezi ty nezapomenutelné.
Vůně lásky a zamilované cupecakes
Leonardo Di Clemente, nový šéfkuchař restaurace CottoCrudo v pražském Hotelu Four Seasons, připravil na večer 14. 2. originální sedmichodové degustační menu složené z vybraných lahůdek. Každý chod se ponese ve znamení podmanivého aroma, jako je například vůně zázvoru, anýzu, máty, vanilky. Večer zahájí ústřice s marinovanou jahodou a kumquatem následované langustýnkou s kaviárem, můžete se těšit i na hříbkové ravioli, na telecí maso připravené na dva způsoby a na další delikatesy. Romantickou atmosféru večeře dotvoří svíčky a krásný výhled na Pražský hrad. A nabídka Four Seasons pro ty, kteří Sv.Valentýna tráví raději doma, a přesto by chtěli své drahé polovičce vyznat lásku: Pekaři restaurace CottoCrudo upekli zamilovaně laděné čokoládové cupcakes, které bude možné 14.2. zakoupit na baru CottoCrudo v dárkovém balení. A do třetice inspirace pro všechny zamilované, kteří by před jídlem přece jen dali přednost něčemu jinému - třeba hýčkání těla. Hotel Four Seasons Prague má skvělý tip na valentýnský dárek – ošetření v luxusním spa. Své milované můžete potěšit dárkovým certifikátem na jednu z procedur nebo můžete využít speciální nabídky na produkty jedinečné maďarské kosmetiky Omorovicza (do 14.2. vše se slevou 25%). www.fourseasons.com/prague
Valentýn s nádechem středomoří
Šlápnutím vedle nebude během valentýnského dne ani návštěva další pražské restaurace. Bianco e Nero je ojedinělým konceptem, který nenabízí jen klasickou restauraci. Součástí je i obchod, v němž si můžete koupit originální italské produkty. Základem nabídky je mít s každého regionu tradiční surovinu: např. olivový olej z jihu Itálie, aceto balsamico ze severní Itálie z oblasti Modeny, mouku z okolí Padovy, sušené těstoviny z regionu Campania, rýži od producenta z oblasti Novara, rajčata v nálevu z Campanie... Nicméně do restaurace se vypravte především za gastronomickým zážitkem, o který se postará nový šéfkuchař Alex Samoilis. Jeho styl vaření je středozemský s vlivem řecké a italské gastronomie a hlavní myšlenkou je zachovat jídlo co nejpřírodnější, s minimálním zásahem a zároveň minimalizovat počet ingrediencí, aby v jídle vynikla co nejpřirozenější chuť. Součástí jeho degustačního menu je např. tuňákové carpaccio, kalamáry, pečená holoubata, divoký kanec a další delikatesy. Vína jsou dodávána hlavně ze sicilského vinařství Franka Cornesillena. Jeho vína zrají na svazích Etny, pěstují se ve výšce až 1000 metrů nad mořem a nejsou ošetřována žádnými postřiky. Pokud v Bianco e Nero nestihnete valentýnskou večeři, objednejte si speciální degustační večeři 26.2. od 19 hodin.
Více nawww.ristorantebiancoenero.cz