Užijte si valentýnský den se vším všudy!

Připravili jsme pro vás tipy na restaurace, do kterých se vyplatí vyrazit právě během oslav svatého Valentýna. Nabízejí speciální valentýnské menu plné lahodných jídel, která se postarají o to, aby zrovna ten letošní svátek zamilovaných patřil mezi ty nezapomenutelné.

share the love armani exchange 2012 bc67a

Vůně lásky a zamilované cupecakes
Leonardo Di Clemente, nový šéfkuchař restaurace CottoCrudo v pražském Hotelu Four Seasons, připravil na večer 14. 2. originální sedmichodové degustační menu složené z vybraných lahůdek. Každý chod se ponese ve znamení podmanivého aroma, jako je například vůně zázvoru, anýzu, máty, vanilky. Večer zahájí ústřice s marinovanou jahodou a kumquatem následované langustýnkou s kaviárem, můžete se těšit i na hříbkové ravioli, na telecí maso připravené na dva způsoby a na další delikatesy. Romantickou atmosféru večeře dotvoří svíčky a krásný výhled na Pražský hrad. A nabídka Four Seasons pro ty, kteří Sv.Valentýna tráví raději doma, a přesto by chtěli své drahé polovičce vyznat lásku: Pekaři restaurace CottoCrudo upekli zamilovaně laděné čokoládové cupcakes, které bude možné 14.2. zakoupit na baru CottoCrudo v dárkovém balení. A do třetice inspirace pro všechny zamilované, kteří by před jídlem přece jen dali přednost něčemu jinému - třeba hýčkání těla. Hotel Four Seasons Prague má skvělý tip na valentýnský dárek – ošetření v luxusním spa. Své milované můžete potěšit dárkovým certifikátem na jednu z procedur nebo můžete využít speciální nabídky na produkty jedinečné maďarské kosmetiky Omorovicza (do 14.2. vše se slevou 25%). www.fourseasons.com/prague

Restaurace CottoCrudo 66520

Valentynske cupcakes f0e27

Valentýn s nádechem středomoří
Šlápnutím vedle nebude během valentýnského dne ani návštěva další pražské restaurace. Bianco e Nero je ojedinělým konceptem, který nenabízí jen klasickou restauraci. Součástí je i obchod, v němž si můžete koupit originální italské produkty. Základem nabídky je mít s každého regionu tradiční surovinu: např. olivový olej z jihu Itálie, aceto balsamico ze severní Itálie z oblasti Modeny, mouku z okolí Padovy, sušené těstoviny z regionu Campania, rýži od producenta z oblasti Novara, rajčata v nálevu z Campanie... Nicméně do restaurace se vypravte především za gastronomickým zážitkem, o který se postará nový šéfkuchař Alex Samoilis. Jeho styl vaření je středozemský s vlivem řecké a italské gastronomie a hlavní myšlenkou je zachovat jídlo co nejpřírodnější, s minimálním zásahem a zároveň minimalizovat počet ingrediencí, aby v jídle vynikla co nejpřirozenější chuť. Součástí jeho degustačního menu je např. tuňákové carpaccio, kalamáry, pečená holoubata, divoký kanec a další delikatesy. Vína jsou dodávána hlavně ze sicilského vinařství Franka Cornesillena. Jeho vína zrají na svazích Etny, pěstují se ve výšce až 1000 metrů nad mořem a nejsou ošetřována žádnými postřiky. Pokud v Bianco e Nero nestihnete valentýnskou večeři, objednejte si speciální degustační večeři 26.2. od 19 hodin.

Více nawww.ristorantebiancoenero.cz

IMG 1316 07fc2

IMG 0055 71d94

IMG 0015 01608

IMG 0099 a4d58

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24