Já tam byla v neděli a na jejich dezert (tvarohové noky + povidla + slivovice) myslím ještě teď. Vynikající byl i teplý předkrm (kedlubna, rožnovská slanina a chlebový kvásek) a hlavní chod (kachna, topinambur, brusinky). O preclíkové bulce a unikátním másle ani nemluvě.
Skvělé není jen jidlo, ale i interiér. Boží jsou krásná světle šedá velká dřevěná okna (ve kterých visí hrábě, konev nebo rýč), jednoduché dřevěné stoly a židle i proměnlivý strop, který vymyslel český streetartový výtvarník Jakub Matuška (známý i jako Masker). Na první pohled je zkrátka vidět, že se designu věnovali lidi s vkusem, což u nás bohužel není pravidlem. Takže tleskáme nejen kuchařům, příjemným číšníkům a Maskerovi, ale i architektům ze studia Atelier ph5 a grafickému Studiu Najbrt.
P. S. Určitě se koukněte na webovky (
www.fieldrestaurant.cz), ze kterých celkovou atmosféru podniku nasajete už na dálku. I přesto, že je interiér jednoduchý, budete se cítit velice příjemně. Ve dvou jsme tam za dva předkrmy, dva hlavní chody, dva dezerty a dvě piva Matuška nechali 2000, ale stojí to fakt za to.
P. P. S. Přes instagram FIELD Restaurant jsem se proklikala na ty, kdo už v restauraci byli a moc mě zaujaly tyhle tři překrásné kulinářské instagramy @martinapavlikova @tasteofprague @bjukitchen
P. P. P. S. Když vyjdete z restaurace a dáte se doleva, natrefíte na nově otevřený bar Public Interest. Patří někomu jinému, ale podle mě tvoří perfektní couple, který se bude doplňovat. Dát si večeři a víno ve Fieldu a završit večer drinkem v Public Interest podle mě nemá chybu.