Neznáme nikoho, kdo nemiluje avokádo. Už zhruba tři roky bere všechny zdravé snídaně a brunche útokem a včera otevřel první avokádový bar. V Brooklynu - kde jinde.
Stane se z toho nový trend? Byla jen otázka času, kdy se po restauraci v Amsterdamu otevře také nějaký avokádový fast food. Nově otevřený podnik Avocaderia má celé menu složené právě jen z avokáda a to ne jen tak z nějakého – v restauraci, respektive rychlém bistru, se podávají ta nejlepší, vyhlášená a organická Haas avokáda z mexického Michoacánu. Denně jich plánují vydat kolem stovky a dát si je můžete v salátu, na toastu, ve smoothie, samostatně (třeba plněné jogurtem) a samozřejmě také v guacamole.
Majitelé překvapivě nejsou ani z USA, ani z Mexika. Tři Italové se rozhodli bar otevřít právě proto, že svého oblíbeného ovoce neměli v Itálii dost. Lásce k avokádu propadl Francesco Brachetti poté, co žil nějakou dobu v Mexico City, a protože po přestěhování do New Yorku s překvapením zjistil, že "avocado only" místo ještě neexistuje, společně s kamarády se ho rozhodli otevřít a nyní Instagram všech milovníků tohoto ovoce plní jednou gurmánskou fotkou za druhou.
Nevěříte? Sledovat je můžete tady. Ale varujeme. Hned po chvilce budete mít chuť skočit na první letadlo do New Yorku a okamžitě do Avocaderie vyrazit také!