Už podruhé můžete ochutnávat speciální tříchodová menu šéfkuchařů za cenu 290 Kč v Brně, Praze, Pardubicích a MariánskýchLázních. Už podruhé se totiž uskuteční Festival chutí, tentokrát s podtitulem Vůně podzimu.
Původně měl být zaměřen pouze na jídla ze zvěřiny, organizátoři ale propadli i další typickým podzimním pochoutkám, jako jsou dýně, hrušky nebo jablka. A jak festival funguje? Letos do něj bylo vybráno čtrnáct restaurací. Jejich šéfkuchaři připraví menu o třech chodech, za něž pak zaplatíte jednotných 290Kč. Na webových stránkách www.festivalchuti.cz si jedno z nich vyberete a zarezervujete. Potvrzená rezervace pak funguje jako vstupenka na festival (platit ovšem budete až v daném podniku).
Vybírat je letos rozhodně z čeho. Jen jako malou ochutnávku zmiňujeme konfitované jelení kousky s hruškovou omáčkou, pečenou srnčí kýtu se švestkovou omáčkou nebo bažantí prsa s italskou pancettou. I seznam vybraných restaurací stojí za to. Podzim na talíři si můžete užívat v Noem Arch Restaurant, Mozaice, Chateau St. Havel nebo Austria Restaurace.
Pro více informací a samotnou rezervaci se podívejte na www.festivalchuti.cz.