Každému, kdo vaření nebere za trest, jihotyrolská oblast Alto Adige něco řekne. První, co se mu vybaví, bude zřejmě špek, sýry, možná i ovoce a vína. Zdejší vyhlášená kuchyně stojí na tradiční domácí stravě, okořeněná je ovšem středomořskou rafinovaností. Nebezpečná kombinace!
Přesně tu si můžete vychutnat i v Praze. A to z rukou kuchaře nejpovolanějšího. V restauraci V Zátiší bude totiž v půlce ledna hostovat michellinský šéfkuchařHerbert Hintner. V Jižním Tyrolsku má svou vyhlášenou, vyznamenáními ověnčenou restauraci Zur Rose a V Zátiší ve dnech 11. a 12. ledna předvede to nejlepší. Degustační menu, které v celé jeho kráse uvádíme pod článkem, vás tu vyjde na 1350 Kč (s vínem si připlatíte ještě o 770 Kč víc). A V Zátiší slibují, že v nabídce restaurace vydrží minimálně do konce ledna.
Degustační menu Herberta Hintnera:
– Tataráček z uzeného pstruha se salátem z tuřínu
Weisshaus Pinot Bianco 2010 DOC Colterenzio
– Topinamburové „cappuccino“ s gorgonzolovým krémem
La Foa Sauvignon 2009 DOC Colterenzio
– Risotto s pórkem a tyrolským špekem
Chardonnay Cornell Formigar 2009 DOC Colterenzio
– Telecí hřbet v pažitkové krustě, plněný artyčok a bramborové noky s černým lanýžem
La Foa Cabernet Sauvignon 2007 DOC Colterenzio
– Suflované pohankové trhance „Kaiserschmarrn“ s brusinkami
Moscato Rosa Cornell 2008 DOC Colterenzio