Itálie trochu jinak

Nudit? To Itálie rozhodně neumí. Ale pokud přece jen pocítíte touhu po změně, vyrazte do brněnské restaurace La Bouchée. Poznáte tu na vlastní kůži, co je italská úprava sezonní zeleniny, hub a zvěřiny. Připravili tu menu z toho, co právě roste, zraje a frčí.

Po klasické polévce minestrone můžete své chuťové buňky potěšit pečeným daňkem v italské úpravě s parmazánovými noky. A nebyla by to pravá Itálie, kdyby na řadu nepřišla i ochutnávku vín. Režírovat ji bude sommeliér Petr Hanuš ze společnosti La Fattoria, která se specializuje na italská vína a dováží je jak z tradičních oblastí, tak z regionů u nás méně známých.

Na večeři vyrazte s partnerem nebo s kamarádkou. S oblečením si hlavu lámat nemusíte. Není tu vyžadován žádný dress code.

Vína:
– 61" Franciacorta Brut
– Soave Classico Tedeschi Veneto 2009
– Bianco Latimis Ronco del Gelso Friuli 2007
– Sauvignon ‚Lahn‘ St. Michael Eppan Alto Adige 2009
– Chianti Classico DOCG St. Alfonso Rocca delle Macìe 2005
– Barolo Corda della Briccolina Batasiolo Piemonte 2003
– Recioto della Valpolicella Tedeschi Veneto 2004

Menu:
– Tartar ze žlutoploutvého tuňáka ochucený sušenými rajčátky podávaný s focacciou
– Italské slávky dušené s rajčaty a lilkem doplněné domácími bramborovými gnocchi
– Minestrone připravená ze sezonní zeleniny parfemovaná čerstvou bazalkou
– Ravioli plněné variací lesních hub prohřáté v šalvějovém másle
Daňčí hřbet pečený dorůžova přelitý vlastní demi-glace, doplněný parmazánovými noky
– Domácí čokoládové tiramisu zdobené čerstvým ovocem

Cena vína a kompletního menu: 1380 Kč

Kdy a kde:

20. 10. 2010 od 19 hodin, La Bouchée, Údolní 33, Brno

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24