Nudit? To Itálie rozhodně neumí. Ale pokud přece jen pocítíte touhu po změně, vyrazte do brněnské restaurace La Bouchée. Poznáte tu na vlastní kůži, co je italská úprava sezonní zeleniny, hub a zvěřiny. Připravili tu menu z toho, co právě roste, zraje a frčí.
Po klasické polévce minestrone můžete své chuťové buňky potěšit pečeným daňkem v italské úpravě s parmazánovými noky. A nebyla by to pravá Itálie, kdyby na řadu nepřišla i ochutnávku vín. Režírovat ji bude sommeliér Petr Hanuš ze společnosti La Fattoria, která se specializuje na italská vína a dováží je jak z tradičních oblastí, tak z regionů u nás méně známých.
Na večeři vyrazte s partnerem nebo s kamarádkou. S oblečením si hlavu lámat nemusíte. Není tu vyžadován žádný dress code.
Vína:
– 61" Franciacorta Brut
– Soave Classico Tedeschi Veneto 2009
– Bianco Latimis Ronco del Gelso Friuli 2007
– Sauvignon ‚Lahn‘ St. Michael Eppan Alto Adige 2009
– Chianti Classico DOCG St. Alfonso Rocca delle Macìe 2005
– Barolo Corda della Briccolina Batasiolo Piemonte 2003
– Recioto della Valpolicella Tedeschi Veneto 2004
Menu:
– Tartar ze žlutoploutvého tuňáka ochucený sušenými rajčátky podávaný s focacciou
– Italské slávky dušené s rajčaty a lilkem doplněné domácími bramborovými gnocchi
– Minestrone připravená ze sezonní zeleniny parfemovaná čerstvou bazalkou
– Ravioli plněné variací lesních hub prohřáté v šalvějovém másle
Daňčí hřbet pečený dorůžova přelitý vlastní demi-glace, doplněný parmazánovými noky
– Domácí čokoládové tiramisu zdobené čerstvým ovocem
Cena vína a kompletního menu: 1380 Kč
Kdy a kde:
20. 10. 2010 od 19 hodin, La Bouchée, Údolní 33, Brno