Luxus na vidličce
Pro všechny, kteří si chtějí dopřát něco extra, je tu nové letní menu Sun-Ice SOHO menu, které připravila známá pražská restaurace SOHO. Co můžete ochutnat? Rolku sake kimchi, zeleninové crudités s crème fraîche nebo rolované carpaccio s rukolou, čekankou, parmazánem a piniemi s crème fraîche a lanýžem… Už se vám sbíhají sliny? A zdaleka to není všechno! Dát si můžete také krevety v tempuře s koriandrovou salsou, marinovaného humra v limetkovomedovém dresinku s chilli bazalkovou majonézou, v hlíně pečené telecí karé s jarní zeleninkou a brambůrkami či dukátové buchtičky s vaječným koňakem s vodkou, to vše připravené z velmi kvalitních surovin.
A co k tomu? Sklenka Moët & Chandon Ice Impérial plná smyslné svěžesti a aromatu z tropického ovoce dělá za letním gurmánským večerem stylovou tečku. A pozor: Sun-Ice SOHO menu si můžete dopřát i jako Bed Lounge. Co to znamená? Menu se podává formou finger foods, jídla tzv. na vidličku či lžičku v unikátních SOHO postelích umístěných na venkovní terase nebo lze tuto nabídku připravit i u stolu se speciálním table set-up servisem – jde o jednoporcové podávání servírované na skle.
Kolik za to? Sun-Ice SOHO menu pro dvě osoby stojí 3890 Kč včetně lahve Moët & Chandon Ice Impérial. Více na www.soho.cz
Farmářské menu podle Hanky
Známá novinářka a gurmánka Hana Michopulu vydává novou knihu – kuchařku Recepty z farmářského trhu, 2. díl, jaro–léto. A jak sama říká, místo autogramiády v knihkupectví vám dá raději kuchařku rovnou ochutnat!
Kdy a kde? V sobotu 8. června na trhu na dejvickém Kulaťáku. Právě tam můžete otestovat tyto recepty z knihy: polokrémovou květákovou polévku s rukolou, vepřové klobásky pečené v listovém těstě s čočkovoředkvičkovým salátem (na fotce) a máslové sušenky s levandulí. „Uvařím a podávat je budu já – vlastnoručně. Knížka bude na místě ke koupi, a pro toho, kdo bude chtít, samozřejmě s podpisem…“ dodává Hanka.
Co všechno v knize najdete?
„Jelikož prosté recepty z prvního dílu se staly čtenářsky nejpopulárnějšími, rozhodla jsem se tento styl i v druhém díle zachovat a jít v jednoduchosti ještě dál,“ říká Hanka. „Navíc se ukázalo, že je to nutnost. Zatímco totiž zimní recepty jsou spíše o vrstvení chutí a ingrediencí, v létě vaříme přesně naopak. Chutě spíše odhalujeme, jdeme k jejich základu. A taky nechceme v kuchyni trávit tolik času jako v zimě, kdy jsme v ní naopak rádi. Recepty v druhém díle jsou tudíž více o silných kombinacích a základních chutích. V tomto díle najdete čerstvé, ale vydatné saláty, lehká jarní jídla, letní koláče a další způsoby, jak spotřebovat nadúrodu, plus opět spoustu praktických sezonních jídel pro všední den.“
Více na www.michopulu.cz