Ano, milujeme maso, ale stejně tak i vegetariánskou kuchyni. Je zdravá, pestrá, kreativní a nepřeháníme, když řekneme, že v lecčems trumfne i takové hovězí po burgundsku. Za bezmasou kuchyní nemusíte chodit pouze do jídelen bufetového střihu. V Česku si můžete vybírat z několika dobrých vegetariánských restaurací. Březnová ELLE našla ty nejzajímavější.
Lehká hlava
Příjemná obsluha, skvělá kuchyně, zajímavý interiér. Potřebujete ještě něco ke štěstí? Za denní menu tu zaplatíte 108 Kč, ceny hlavních jídel mimo denní nabídku se pohybují kolem 150 Kč. Neodcházejte odtud, aniž byste zkusili špenátovou quesadillu, zeleninový špíz či zelený salát s kozím sýrem a ořechy.
Adresa: Lehká hlava, Boršov 2, Praha 1, Lehkahlava.cz
Mlsná kavka
Mimopražští, až příště přijedete do Prahy a autobus vás vysadí na Florenci, zajděte si do nedalekého vyhlášeného podniku s nizozemským šéfkuchařem Filipem Kavkou Smiggelsem. S jeho vařenými artyčoky, domácími tagliatelle nebo portobello steakem v žaludku se vám v hlavním městě bude líbit ještě mnohem víc. Za hlavní chod se tu platí zhruba 140 Kč.
Adresa: Mlsná kavka, Sokolovská 29, Praha 8, Mlsnakavka.cz
Nine Star Ki
Ve vinohradské restauraci poznáte vegetariánskou kuchyni z trochu jiného úhlu. Zdejší jídelníček propojuje principy makrobiotiky a teorie pěti elementů. Vše, co tu sníte, by tak tělo i mysl mělo uvádět do harmonického stavu, jednoty jin a jang. Za zkoušku to rozhodně stojí. Když vás vztek na šéfa nepřejde, nevadí. Alespoň si pochutnáte. Za celé denní menu tu zaplatíte 160 Kč.
Adresa: Sarajevská 25, Praha 2, Ninestarkistudio.cz
Více tipů na vegetariánské restaurace najdete v březnové ELLE.