Co se týká mexického temperamentu, pro něj má grafička Martina velkou slabost. Uvnitř chlad, na povrchu žár. Přesně taková je ledová mangová margarita s chilli ve vinohradské restauraci Las Adelitas. Martina k ní dodává jediné: “Litr margarity - na rýmu ideální“. Pokud dostane náladu na změnu prostředí, nejpříjemněji se Martina cítí v baru Malkovich na Žižkově.
Když zůstaneme v téhle části Prahy, blízko to budete mít do Café Pavlač. „Tady se o mě vždy královsky postarají, jejich obsluha je totiž nejkrásnější, nejmilejší. Prostě nejlepší!” říká editorka Anička. Její nejoblíbenější drink z nabídky je rozhodně gin s tonikem a pořádnou porcí okurky.
Redaktorka Linda má slušný přehled o tom, co je nejlepší v Brně. „Bar, který neexistuje nabízí velký výběr originálních koktejlů. Já se ale věrně držím svého favorita - koktejlu Audrey Tautou.“ O co jde? O kombinaci ginu infuzovaného provensálským kořením s levandulovým sirupem a vaječným bílkem. Tahle Francouzka je prostě božská!
Pokud nejste příznivci alkoholových koktejlů, stejně jako redaktorka Tereza, i vy v klidu do barů vyražte. V Bukowski's Bar jsou připraveni na každého. Bloody Mary i mojito si tu můžete s chutí dát i ve variantě bez alkoholu.
Díky focení do ELLE se produkční Marita dostala do „tajného“ baru Bohemia Lounge na Vinohradech. “Momentálně je to můj podnik snů. Tady bych propila střevíce. Molekulární koktejlové umění Pavla Tvaroha prostě chceš!”
To, že Plzeň je město piva, už dávno neplatí. Své o tom ví obrazový redaktor Roman. Koktejlová party se každý den rozjíždí v baru Papírna. “Miluju její zrekonstruované prostory. Často sem chodím na koncerty a vždy si dám jejich Cuba Libre. Pro někoho plusem, pro někoho mínusem je fakt, že tenhle prostor je nekuřácký.”