Když jsem si pak skládala barevné vaničky bobulek do košíku, Blanka se mě zeptala, co s nimi plánuju udělat. „To ještě uvidím, ale nejspíš skončí na salátu nebo v kaši,“ odpověděla jsem. Když jsem byla malá, jedla jsem čerstvé jeřabiny u babičky Růži na zahradě. Mám ráda trpké a kyselejší suroviny, takže asi proto mi to včera nedalo! Nakonec jsem si doma nákup vyskládala na stůl a chvilku dumala, co s nimi. Rozhodla jsem se pro sobotní müsli, protože miluju snídaně a přijde mi stejně nejlepší, když si dva připravují snídani navzájem, protože je v ní pak nejvíc lásky! Tak hezký víkend a mějte se spolu hezky!
(na 2 porce)
Doba přípravy: 10 minut
1 větší nahrubo nastrouhané jablko
½ hrnku ovesných vloček
½ hrnku nasekaných opečených oříšků
1 kelímek řeckého jogurtu
1 hrnek jeřabin nebo arónií
1. Předehřeju si troubu na 170 stupňů a hrst lískových oříšků nasypu do malé tepluvzdorné misky. Oříšky peču do rozvonění, trvá to asi 5 - 8 minut. Když jsou hotové, nasekám je ostrým nožem nahrubo a část si jich dám stranou, abych je mohla použít na dozdobení hotového müsli.
2. Z jablka odkrojím malý kousek, ze kterého později nakrájím tenké plátky na ozdobu. Zbytek nastrouhám nahrubo a smíchám s vločkami, opečenými a nasekanými oříšky a polovinou bobulí. Vše zaliju řeckým jogurtem a důkladně promíchám a rozdělím do dvou misek. Nakonec ozdobím plátky jablky, zbylými bobulemi a oříšky.
Tip: Pokud máte raději křupavější müsli, můžete se do něj pustit hned! A pokud jemnější, připravte si müsli večer před spaním a nechte odpočinout přes noc v lednici. Ráno pak stačí jen dozdobit.
Instagram: @bjukitchen
Foto: Michaela Karásková