Bju bircher müsli

Když jsem si pak skládala barevné vaničky bobulek do košíku, Blanka se mě zeptala, co s nimi plánuju udělat. „To ještě uvidím, ale nejspíš skončí na salátu nebo v kaši,“ odpověděla jsem. Když jsem byla malá, jedla jsem čerstvé jeřabiny u babičky Růži na zahradě. Mám ráda trpké a kyselejší suroviny, takže asi proto mi to včera nedalo! Nakonec jsem si doma nákup vyskládala na stůl a chvilku dumala, co s nimi. Rozhodla jsem se pro sobotní müsli, protože miluju snídaně a přijde mi stejně nejlepší, když si dva připravují snídani navzájem, protože je v ní pak nejvíc lásky! Tak hezký víkend a mějte se spolu hezky!

making 9d27c

(na 2 porce)

Doba přípravy: 10 minut

1 větší nahrubo nastrouhané jablko

½ hrnku ovesných vloček

½ hrnku nasekaných opečených oříšků

1 kelímek řeckého jogurtu

1 hrnek jeřabin nebo arónií

 

1. Předehřeju si troubu na 170 stupňů a hrst lískových oříšků nasypu do malé tepluvzdorné misky. Oříšky peču do rozvonění, trvá to asi 5 - 8 minut. Když jsou hotové, nasekám je ostrým nožem nahrubo a část si jich dám stranou, abych je mohla použít na dozdobení hotového müsli.

2. Z jablka odkrojím malý kousek, ze kterého později nakrájím tenké plátky na ozdobu. Zbytek nastrouhám nahrubo a smíchám s vločkami, opečenými a nasekanými oříšky a polovinou bobulí. Vše zaliju řeckým jogurtem a důkladně promíchám a rozdělím do dvou misek. Nakonec ozdobím plátky jablky, zbylými bobulemi a oříšky.

Tip: Pokud máte raději křupavější müsli, můžete se do něj pustit hned! A pokud jemnější, připravte si müsli večer před spaním a nechte odpočinout přes noc v lednici. Ráno pak stačí jen dozdobit.

Instagram: @bjukitchen

Foto: Michaela Karásková

 hotovo e6056

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24