Zmrzlý dort z pusinek

Ingredience:

  • 1 koupený piškotový korpus nebo chlebíček (např. piškotová Babeta Odkolek, 300 g okolo 25 Kč)
  • 10 velkých sněhových pusinek
  • 500 ml zakysané smetany
  • 250 g zavařeniny s kousky ovoce (domácí nebo například značky Bon Maman)
  • jakékoli drobné ovoce na ozdobu

Příprava jídla

1. Kulatou otevírací dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem a na něj dejte piškotový chlebíček nakrájený na plátky. Mezery vyplňte drobnými kousky piškotu (s hotovým korpusem tenhle krok odpadá).
2. Pusinky nalámejte a nasypte do mísy. Přilijte zakysanou smetanu a promíchejte. Tuto směs a zavařeninu přenášejte lžící do formy, ale nemíchejte, aby v ní zůstaly kousky. Povrch zarovnejte plochým nožem a na pracovní desce pak formu sklepejte, aby byl dort kompaktní. Dejte ho do mrazáku.
3. Před podáváním vyjměte z formy a přemístěte na plochý talíř nebo podnos. Ozdobte ovocem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24