Zdeněk Pohlreich: Ceasar's salát

Na 4 porce:
6 lžic majonézy
4–5 filátek ančoviček
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce strouhaného parmazánu + plátky na ozdobu
2–3 stroužky sekaného česneku
1 římský salát
4 plátky toustového chleba
olivový olej na opečení krutonů
sůl, pepř

V mixéru zpracujte ančovičky se strouhaným parmazánem a trochou vody. Přidejte majonézu, hořčici, část sekaného česneku, sůl a pepř a krátce promixujte. Z toustového chleba okrájejte kůrku, zbytek nakrájejte na malé kostičky. Dejte na plech a při teplotě 100 °C je sušte, dokud nejsou křupavé. Na pánvi pak rozehřejte olivový olej s česnekem a krátce krutony opečte. Oprané listy římského salátu nakrájete a smíchejte s dresinkem. Na talíři salát dozdobte krutony a plátky parmazánu.

Recept převzat z kuchařky Bravo, šéfe!

Přečtěte si také:

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24