Zapečené enchilady

Doba přípravy: 20–30 minut + 25 minut pečení
Počet porcí: 4

2 lžíce olivového oleje
2 červené cibule, na klínky
3 papriky, bez semínek, na tenké proužky
1 velká červená chilli paprička, rozpůlená, bez semínek, na tenké proužky
220g konzerva sekaných rajčat
1 menší svazek čerstvého koriandru, nasekaného
8 středně velkých tortill
175 g vyzrálého čedaru
200 ml crème fraîche (ne polotučný, ten nezmrzne)
215 g konzerva kořeněných pečených fazolí (fazolová pasta)

1 Předehřejte troubu na 190 °C, plynovou na stupeň 5, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velké pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání restujte cibuli, papriky a polovinu chilli papričky 5–8 minut, dokud nejsou papriky skoro měkké. Přilijte rajčata a vhoďte polovinu koriandru a duste 2 minuty.

2 Rozložte si na pracovní plochu tortilly pěkně jednu vedle druhé. Připravte si velkou mělkou zapékací mísu. Třetinu sýra nakrájejte na velké kostky a dejte stranou. Zbytek najemno nastrouhejte a promíchejte s crème fraîche a zbylým koriandrem a druhou polovinou chilli papričky.

3 Zeleninovou směs rozložte lžící na tortilly, přidejte fazole a navrch pár kostek sýra. Zarolujte je jako palačinky a nandejte v jedné vrstvě do zapékací mísy, ,spojemʻ dolů. Navrch rozetřete směs s crème fraîche.

4 Dejte zapéci na 25–30 minut, dokud sýr nezezlátne a nebublá. Tortilly podávejte překrojené napůl, ozdobené listy salátu.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24