Základní čokoládový dort

...stálicí v repertoáru vašich dezertů.

Ingredience:

  • 375 g másla, změklého
  • 260 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 80 g kakaa holandského typu
  • 200 ml mléka

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 160 ºC. V míse vymíchejte ručním šlehačem máslo a cukr do pěny; trvá to asi 10 minut. Postupně zašlehejte vejce, zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem a mléko. Lžící naklaďte těsto do dortové formy o průměru 22 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 1 hodinu 10 minut, pak zkuste do korpusu zapíchnout špejli – pokud na ní nic neulpí, vytáhněte dort z trouby. Nechte 10 minut ve formě, pak vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Pečení 1 hodina
  • Počet porcí: 8-10 kousků


Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24