...stálicí v repertoáru vašich dezertů.
Ingredience:
- 375 g másla, změklého
- 260 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 80 g kakaa holandského typu
- 200 ml mléka
Příprava jídla
Předehřejte troubu na 160 ºC. V míse vymíchejte ručním šlehačem máslo a cukr do pěny; trvá to asi 10 minut. Postupně zašlehejte vejce, zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem a mléko. Lžící naklaďte těsto do dortové formy o průměru 22 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 1 hodinu 10 minut, pak zkuste do korpusu zapíchnout špejli – pokud na ní nic neulpí, vytáhněte dort z trouby. Nechte 10 minut ve formě, pak vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 20 minut
- Pečení 1 hodina
- Počet porcí: 8-10 kousků