Text: Lenka Skarupová
Pokud navíc salát doplníte o zeleninu ze zahrády, nebo od místních pěstitelů, tak povýšíte jeho chuť.
Ingredience:
- 200 g špaldy zrno
- 3 okurky nakladačky (nebo půlka salátového okurku)
- 2 rajčata
- hrst ostružin
- šťáva z jednoho citrónu
- koriandr
- máta
- sůl
- pepř
Postup:
- Zrna špaldy namočte na 10 h do studené vody. Poté vodu slijte a vařte v poměru 1 : 1 s vodou asi 1,5 h.
- Uvařenou špaldu přeceďte přes síto, propláchněte studenou vodou a dejte do větší mísy.
- Nakrájejte rajčata a okurky na menší kousky. Nasekejte koriandr a mátu a vše dejte do mísy.
- Nakonec přidejte přepůlené ostružiny, šťávu z citrónu, sůl a pepř dle chuti.
- Podávejte vychlazené.
Pokud vás recept zaujal, určitě se podívejte i na ty další na blogu cernajaknoc.cz.