Víkendové vaření: Špaldový salát podle Černá jak noc

Text: Lenka Skarupová

Pokud navíc salát doplníte o zeleninu ze zahrády, nebo od místních pěstitelů, tak povýšíte jeho chuť. 

ingredience salát

Ingredience: 

  • 200 g špaldy zrno
  • 3 okurky nakladačky (nebo půlka salátového okurku)
  • 2 rajčata
  • hrst ostružin
  • šťáva z jednoho citrónu
  • koriandr
  • máta
  • sůl
  • pepř

Postup: 

  • Zrna špaldy namočte na 10 h do studené vody. Poté vodu slijte a vařte v poměru 1 : 1 s vodou asi 1,5 h. 
  • Uvařenou špaldu přeceďte přes síto, propláchněte studenou vodou a dejte do větší mísy. 
  • Nakrájejte rajčata a okurky na menší kousky. Nasekejte koriandr a mátu a vše dejte do mísy. 
  • Nakonec přidejte přepůlené ostružiny, šťávu z citrónu, sůl a pepř dle chuti. 
  • Podávejte vychlazené. 
salát špaldový

Pokud vás recept zaujal, určitě se podívejte i na ty další na blogu cernajaknoc.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24