Tenhle recept vznikl u nás doma až letošní léto. Dokonce to byl i náš nedělní oběd. Venku bylo 33 stupňů, což je letošní standardní teplota a naše plotna rozhodně neměla nejmenší ambici se jakkoli zapojit do života. Stejně tak já. Chtěla jsem si číst, mít se hezky s manželem Tomášem a hlavně si jen tak nedělně hovět.
Díky ovoci má salát příjemně sladkokyselou chuť, kterou skvěle doplňuje slaná brynza!
(pro 4 osoby)
1 římský salát
1 hrst bílého rybízu
1 hrst červeného rybízu
1 hrst černého rybízu
1 hrst angreštu
2 hrsti cherry rajčátek
2 okurky
200 g farmářské brynzy – my doma máme nejraději ovčí a kozí
6 lžic olivového oleje
sůl, čerstvě mletý pepř
Očištěný salát nakrájím na kousky a dám ho do mísy. Pak si oloupu okurky a nakrájím je na půlměsíčky, rajčátka překrojím na polovinu a přisypu je k salátu společně s rybízem a angreštem. Salát přeleju olivovým olejem a dochutím ho solí a pepřem. Pak lžičkou přidám do salátu větší kousky brynzy a je to!
Tip na skvělou ovčí brynzu – Sýrárna ve Slavíkově ulici 3 v Praze
Instagram: @bjukitchen
Foto: Kubo Krížo