Velmi osvěžující zahradní salát

Tenhle recept vznikl u nás doma až letošní léto. Dokonce to byl i náš nedělní oběd. Venku bylo 33 stupňů, což je letošní standardní teplota a naše plotna rozhodně neměla nejmenší ambici se jakkoli zapojit do života. Stejně tak já. Chtěla jsem si číst, mít se hezky s manželem Tomášem a hlavně si jen tak nedělně hovět.

Díky ovoci má salát příjemně sladkokyselou chuť, kterou skvěle doplňuje slaná brynza!

 

(pro 4 osoby)

1 římský salát

1 hrst bílého rybízu

1 hrst červeného rybízu

1 hrst černého rybízu

1 hrst angreštu

2 hrsti cherry rajčátek

2 okurky

200 g farmářské brynzy – my doma máme nejraději ovčí a kozí

6 lžic olivového oleje

sůl, čerstvě mletý pepř

 

 MG 1845 c3889

 

Očištěný salát nakrájím na kousky a dám ho do mísy. Pak si oloupu okurky a nakrájím je na půlměsíčky, rajčátka překrojím na polovinu a přisypu je k salátu společně s rybízem a angreštem. Salát přeleju olivovým olejem a dochutím ho solí a pepřem. Pak lžičkou přidám do salátu větší kousky brynzy a je to!

 

Tip na skvělou ovčí brynzu – Sýrárna ve Slavíkově ulici 3 v Praze

 

Instagram: @bjukitchen

Foto: Kubo Krížo

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24