Večírek s fondue, díl 2.

Chcete uspořádat skvělou party a zapůsobit na své přátele? Pozvěte je nejen ke společnému stolu, ale i ke společnému kastrůlku. Až si budete nabírat delikátní omáčku nebo sladkou čokoládu, užijete si souznění chutí i zábavu.

JAPONSKÉ FONDUE

Japonské fondue

Pro 6 osob, příprava 20 minut
400 g filetů z tuňáka, 400 g filetů z lososa, 6 filetů z mořského jazyka, 12 čerstvých připravených krevet (požádejte v obchodě, ať vám je vyloupají a zbaví hlaviček), kousek čerstvého zázvoru, 2 sáčky japonského bujonu ‚miso‘, polévková lžíce sójové omáčky, 2 polévkové lžíce mirinu (sladké saké), 2 pórky nakrájené na tenké plátky, konzerva zeleného chřestu, polévková lžíce sezamových semínek, 10 nasekaných jarních cibulek, wasabi (nebo křenová hořčice), mletý pepř

Nakrájejte ryby na asi dvoucentimetrové kostičky. V nádobě na fondue uveďte do varu 1,5 l vody s bujonem miso v prášku, sójovou omáčkou a mirinem. Přidejte nakrájený pórek a sezamová semena, dostatečně opepřete.

Zázvor nakrájejte na tenké plátky, ty pak osmažte dozlatova na pánvi na oleji a osušte ubrouskem. Dejte do mističky (zázvor se bude podávat k rybám).

Ryby a krevety si každý ponoří do bujonu asi na tři minuty. K tomu podávejte rýži, plátky zázvoru, chřest, omáčku wasabi, nasekanou cibulku a sójovou omáčku.

ČTĚTE DÁL: ČOKOLÁDOVÉ FONDUE

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24