Chcete uspořádat skvělou party a zapůsobit na své přátele? Pozvěte je nejen ke společnému stolu, ale i ke společnému kastrůlku. Až si budete nabírat delikátní omáčku nebo sladkou čokoládu, užijete si souznění chutí i zábavu.
SÝROVÉ FONDUE
Pro 6 osob, příprava 15 minut
1 kg ementálu, 200 g sýra Beaufort, 75 cl bílého suchého vína,
2 polévkové lžíce třešňovice, 2 polévkové lžíce bramborového
škrobu, pepř, stroužek česneku, muškátový oříšek, 500 g malých
brambor, kapary, 2 bagety
Sýry nastrouhejte. Kartáčkem očistěte brambory a dejte je vařit do osolené vody ve velkém kastrolu. Nádobu na fondue vytřete česnekem. Nalijte dovnitř polovinu vína a přidejte třetinu sýrů. Pomalu zahřívejte na mírném ohni a stále míchejte dřevěnou vařečkou. Když se sýry rozpustí, přidejte zbytek sýrů a vína.
Rozmíchejte škrob v třešňovici a za stálého míchání jej přidejte k sýrům. Míchejte, dokud nedostanete vláčný krém (pokud by byla omáčka příliš řídká, můžete přidat ještě trochu sýra). Pak do rendlíku vsypte muškátový oříšek a mletý pepř.
Bagety nakrájejte na kousky a namáčejte je do sýra, stejně jako brambory. K tomu podávejte kapary.