Večírek s fondue, díl 1.

Chcete uspořádat skvělou party a zapůsobit na své přátele? Pozvěte je nejen ke společnému stolu, ale i ke společnému kastrůlku. Až si budete nabírat delikátní omáčku nebo sladkou čokoládu, užijete si souznění chutí i zábavu.

SÝROVÉ FONDUE


 Sýrové fondue

Pro 6 osob, příprava 15 minut
1 kg ementálu, 200 g sýra Beaufort, 75 cl bílého suchého vína, 2 polévkové lžíce třešňovice, 2 polévkové lžíce bramborového škrobu, pepř, stroužek česneku, muškátový oříšek, 500 g malých brambor, kapary, 2 bagety

Sýry nastrouhejte. Kartáčkem očistěte brambory a dejte je vařit do osolené vody ve velkém kastrolu. Nádobu na fondue vytřete česnekem. Nalijte dovnitř polovinu vína a přidejte třetinu sýrů. Pomalu zahřívejte na mírném ohni a stále míchejte dřevěnou vařečkou. Když se sýry rozpustí, přidejte zbytek sýrů a vína.

Rozmíchejte škrob v třešňovici a za stálého míchání jej přidejte k sýrům. Míchejte, dokud nedostanete vláčný krém (pokud by byla omáčka příliš řídká, můžete přidat ještě trochu sýra). Pak do rendlíku vsypte muškátový oříšek a mletý pepř.

Bagety nakrájejte na kousky a namáčejte je do sýra, stejně jako brambory. K tomu podávejte kapary.

VÍCE RECEPTŮ NALEZNETE NA WWW.APETITONLINE.CZ.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24