Tip na odpolední snack: knäckebrot, arašídové máslo a jahody

Shazujete kila? Pak nevynechávejte povinné svačiny. Přelstíte tak návaly hladu a nezřízené pojídání sušenek a čokolád. Zvolte správně, a vaše tělo dostane navrch porci vitaminů, proteinů a vlákniny. Máme pro vás jeden tip – knäckebrot s arašídovým máslem (je skvělou náhradou těch živočišných) a jahodami. Uspokojí vyznavače zdravé výživy i protřelé gurmány.

Příprava:
Na plátek knäckebrotu (nejlepší je pravý skandinávský, koupíte třeba v Ikea Food) rozetřete lžičku nízkotučného arašídového másla. Rozkrájejte několik jahod a pokryjte ho jimi. Arašídové máslo můžete nahradit mandlovým nebo kešú.
Pro vaši kontrolu – výživová hodnota: 160 kalorií, 6 g proteinů, 6 g tuku, 3 g vlákniny.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24