Těstoviny s ricottou a cuketou

Pro tento recept je důležité, aby byly těstoviny jiného tvaru než špagety, aby v nich omáčka zůstala. Ideální jsou například penne. Také se dá do receptu přidat rozmarýn a bazalka, jestliže má někdo rád aromatická jídla.

Těstoviny s ricottou a cuketou

Ingredience pro 4 osoby:

1 balení těstovin (já použila italské Vesuvio)
2 - 3 cukety (podle velikosti)
3 stroužky česneku
1 kg rajčat (nebo 2 konzervy krájených)
250g ricotty
čerstvý tymián
olivový olej
sůl, pepř

Postup:

Rajčata si nařízneme do kříže (na opačné straně než je stopka) a v hrnci zalijeme vroucí vodou. Přikryjeme pokličkou a necháme pár min.spařit. Cuketu nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a nakrájíme na třetiny. Slijeme rajčata, necháme trochu vychladnout a stáhneme z nich slupku. Do hrnce dáme vařit těstoviny. Pak rozpálíme pánev, vlijeme olej a vložíme česnek. Opékáme, aby se chuť česneku dostala do oleje. Když česnek začne hnědnout, vyndáme ho ven. Dále přisypeme do oleje cuketu a restujeme. Přidáme tymián, necháme opékat a rozkrájíme rajčata (rozpůlíme na půl a vyřízneme střed od stopky). Rajčata přidáme k cuketě a ještě chvíli opékáme. Pěkně posolíme a lehce opepříme, přiklopíme a necháme 15 - 20minut dusit do změknutí. Ricottu vmícháme do omáčky až po odstavení z plamene, aby se nesrazila. Smícháme s těstovinami a podáváme.

Suroviny:

20160610 141329 be227 

 Rajčata nařízneme do kříže. 

20160610 130219 61ab9

Rozpálíme pánev, vlijeme olej a vložíme česnek.

20160610 125715 431da

Cuketu nakrájíme na kostičky a restujeme.

20160610 125544 c2a36

Přidáme tymián a rajčata. 

20160610 125637 e18ec

Dobrou chuť!

Text a připravila: Barbora Mosorjáková

Nádobí z Bella Rose (www.bellarose.cz) a Nordic day (www.nordicday.cz)

 

 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24