Tajemství bylinek, díl 2.
Provoňte svou kuchyni bylinkami. Každému jídlu dodají vynikající chuť i vůni, takže i rychlé a jednoduché recepty okamžitě povýší na kulinářské umění.
KACHNÍ PRSA NA ROZMARÝNU A POMERANČÍCH
Pro 4 osoby:
- 4 kachní prsa s kůží
- 125 ml drůbežího vývaru
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky drceného pepře, snítka rozmarýnu
- 4 lžíce pomerančové šťávy a jemně
- pokrájená pomerančová kůra
- 2 lžíce sherry, 2 lžíce sójové omáčky
Na salát:
- 1/2 bílé ředkve
- svazek červených ředkviček
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- 1 pokrájená červená chilli paprička
- 2 hrsti polníčku
K podávání:
- dušená vícebarevná rýže
Troubu předehřejte na 200 °C. V misce promíchejte marinádu: koření, olej, kůru, šťávu a sherry. Kůži na prsíčkách nařízněte šikmými zářezy a maso na čtvrt hodiny do marinády naložte. Silnostěnnou pánev rozpalte a prsíčka na ní opečte asi pět minut (napřed kůží dolů, po polovině doby je obraťte). Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, popřípadě déle, chcete-li úplně propečené maso. Nechte přikryté asi pět minut stát, pak nakrájejte na plátky.
Z pánve slijte většinu tuku a na středním plameni na ní svařte zbylou marinádu, vývar a sójovou omáčku do zhoustnutí – nemělo by to trvat déle než 10 minut.Pak připravte salát: promíchejte pokrájené ředkvičky s pomerančovou šťávou, sójovou omáčkou, olejem a bylinkami. Podávejte ke kachně s dušenou rýží.
Čtěte více: