Tajemství bylinek, díl 1.

Tajemství bylinek, díl 1.

Provoňte svou kuchyni bylinkami. Každému jídlu dodají vynikající chuť i vůni, takže i rychlé a jednoduché recepty okamžitě povýší na kulinářské umění.

Thajská kokosová polévka s bazalkou

THAJSKÁ KOKOSOVÁ POLÉVKA S BAZALKOU

  • 1 balení rýžových nudlí
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 1 malý kousek čerstvého zázvoru, jemně nakrájený
  • 1 menší salátová okurka, nastrouhaná
  • 1/2 mrkve, jemně nakrájené
  • sójová omáčka
  • malá plechovka kokosového mléka
  • svazek bazalky

Nudle přelijte vroucí vodou v misce; aby změkly (nemají se vařit).

V hrnci uveďte do varu vývar, vsypte zázvor, jemně nakrájenou mrkev a nastrouhanou okurku. Krátce (asi dvě až tři minuty) povařte. Poté vlijte kokosové mléko, promíchejte, ochutnejte, osolte, opepřete a zakápněte sójovou omáčkou. Nudle sceďte a vložte do polévky. Posypte bazalkou a můžete podávat.

Čtěte více:

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24