Tajemství bylinek, díl 1.
Provoňte svou kuchyni bylinkami. Každému jídlu dodají vynikající chuť i vůni, takže i rychlé a jednoduché recepty okamžitě povýší na kulinářské umění.
THAJSKÁ KOKOSOVÁ POLÉVKA S BAZALKOU
- 1 balení rýžových nudlí
- 1 l drůbežího vývaru
- 1 malý kousek čerstvého zázvoru, jemně nakrájený
- 1 menší salátová okurka, nastrouhaná
- 1/2 mrkve, jemně nakrájené
- sójová omáčka
- malá plechovka kokosového mléka
- svazek bazalky
Nudle přelijte vroucí vodou v misce; aby změkly (nemají se vařit).
V hrnci uveďte do varu vývar, vsypte zázvor, jemně nakrájenou mrkev a nastrouhanou okurku. Krátce (asi dvě až tři minuty) povařte. Poté vlijte kokosové mléko, promíchejte, ochutnejte, osolte, opepřete a zakápněte sójovou omáčkou. Nudle sceďte a vložte do polévky. Posypte bazalkou a můžete podávat.
Čtěte více: