Superzdravé a superjednoduché. Špagety s chřestovým pestem a uzeným kuřetem

Budete potřebovat:

2 svazky zeleného chřestu (bez dřevnatých konců)
125 g nízkotučného sýra ricotta
45 g nesolených oříšků kešú
50 g baby špenátu
2 stroužky česneku, prolisované
1 lžička strouhané citronové kůry
velkou hrst čerstvé bazalky (půl hrnku, pěkně napěchovaného)
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
350 g celozrnných těstovin
175 g uzených kuřecích prsou, natrhaných na kousky

Do hlubší pánve nalijte vodu a dejte vařit. Když voda vře, povařte v ní minutu až dvě chřest. Měl by zůstat pěkně zelený a křupavý. Slijte jej a propláchněte pod ledovou vodou. Polovinu chřestu nakrájejte na špalíčky asi 3 cm dlouhé. Zbylý chřest dejte do kuchyňského robotu, přidejte ricottu, oříšky kešú, špenát, česnek, citronovou kůru a polovinu bazalky a vše promixujte do hladké pasty. Ochuťte solí a pepřem a přilijte polovinu citronové šťávy. Uvařte těstoviny na skus. Slijte a vraťte do hrnce. Přidejte chřestové pesto, kuře, zbylý chřest, citronovou šťávu, bazalku a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

Tip: Máte raději ryby? Nahraďte kešú mandlemi a kuře uzeným lososem!

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24