Štrúdl z podzimního ovoce

Hotové za 30–35 minut, 4 porce
Snadné

1 lžíce medu, plus další navíc
1 lžíce vody nebo brandy
1 balení listového těsta
3 zralé hrušky, zbavené jader a nakrájené
5 větších jablek, zbavených jader a nakrájených
3 zralé švestky, rozpůlené, vypeckované a nakrájené
25 g lískových oříšků, mletých
1 lžíce odstředěného mléka
1 čajová lžička moučkového cukru
špetka mleté skořice
bílý jogurt k podávání

1) Rozehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C, plynovou na stupeň 6. Rozprostřete pečicí papír. Smíchejte med s vodou nebo brandy a natřete těsto. Naneste ovoce rovnoměrně na jednu stranu, pokapejte medem a posypte polovinou oříšků. Překlopte těsto přes ovoce a zabalte do balíčku pomocí pečicího pergamenu.

2) Potřete mlékem a pečte 25–30 minut nebo dokud těsto není zlatavě hnědé a ovoce měkké. Nakonec smíchejte moučkový cukr se skořicí a štrúdl jím posypte. Posypte zbývajícími lískovými oříšky a podávejte horké nebo teplé s jogurtem nebo fromage frais.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24