Šťavnatá klasika – recept na kuřátka s jarními bylinkami

Když českou klasiku ovane jarní větřík, vzniknou z toho šťavnatá kuřátka plněná voňavými bylinkami.

Ingredience (pro 4 osoby):
1 hrst kerblíku
2 hrsti petrželky
1 lžíce čerstvé bazalky
250 g mascarpone
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 malá 900 g kuřátka
6 malých pórků, podélně přepůlených
(nebo 12 jarních cibulek)
200 ml suchého bílého vína
2 lžíce másla
bageta nebo bramborová kaše k podávání

Příprava:
Předehřejte troubu na 170 stupňů. Kuřata překrojte podél páteře napůl, páteř odstraňte. Maso osolte a opepřete. Mascarpone promíchejte s nasekanými bylinkami a pak ho rozdělte pod kůži kuřat, kterou si předem prsty jemně uvolníte. Aby náplň držela na místě, můžete ji upevnit párátky. Do zapékací nádoby rozložte pórek nebo jarní cibulky, zalijte je vínem, osolte a opepřete. Na to rozložte půlky kuřátek. Poklaďte máslem a pečte zhruba 50 minut pěkně dozlatova. Podávat můžete s bagetkami nebo bramborovou kaší.

Místo na bylinkách si můžete kuře připravit na kokosu. Pravé asijské! Recept najdete na apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24