‚Staromák‘ bude patřit jídlu

V sobotu 23. 10. 2010 se na Staroměstském náměstí v Praze koná v rámci celosvětových oslav čtvrtý ročník Mezinárodního dne kuchařů. Od rána až do večera se tady bude vařit, smažit i péct.

Pochutná si tu bez výjimky každý. Na své si přijdou milovníci české klasiky. Chystají se pro ně lívance, domácí tlačenka, pravá krkonošská polévka, svíčková nebo kančí ragú.

Je libo cizina? Pak stačí popojít o pár kroků dál a vybrat si z exotičtější kuchyně. Bude to texaské dušené hovězí s máslovou kukuřicí, či klokaní guláš? Nebo raději nějaká slovenská pochoutka? Pro chvíle oddechu tu nebude chybět bar, kavárna, stánek s fair trade produkty, kořením, s italskými a francouzskými sýry. Zkrátka sobota patří oslavám dobrého jídla.


V rámci oslav se vám nabídne i zajímavá podívaná. Proběhne tu první ročník Mistrovství ČR ve filetování čerstvých lososů. Profesionálové je naporcují a pro nenasytné návštěvníky i ugrilují.

Příjemné na závěr – celá akce je zastřešena charitativními účely. Výtěžek z ní bude věnován Nadačnímu fondu manželů Livie a Václava Klausových, projektu Startovné do života.

Kdy a kde:

23. 10. 2010 od 10 do 20 hodin na Staroměstském náměstí v Praze

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24