Špagety s brokolicí a ančovičkami

Doba přípravy: 25–30 minut
Počet porcí: 4

350 g špaget
350 g brokolice
6 ančoviček, nasekaných
2 čerstvé chilli papričky, bez semen a najemno nasekané
100 g strouhanky z bílého tvrdého chleba

1 Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špagety podle návodu na obalu. Brokolici rozdělte na menší růžičky, košťál nakrájejte na tenké plátky a na poslední tři minuty varu přihoďte ke špagetám.

2 Mezitím na pánvi rozpalte 3 lžíce olivového oleje, přidejte ančovičky a chilli a krátce orestujte. Přidejte strouhanku a za stálého míchání opékejte asi 5 minut, dokud nezhnědne a není křupavá.

3 Špagety slijte a vraťte do hrnce. Promíchejte se třemi čtvrtinami strouhanky, osolte, opepřete a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Podávejte posypané zbylou strouhankou.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24