Citron zabalte do gázy – zachytí jadérka.
Ingredience:
- 1 kapra o váze cca 1,5 kg, vykuchaného a zbaveného šupin
- 80 g hladké mouky
- 3 vejce
- 250 g strouhanky z kmínových rohlíků (pouze střídka, nahrubo nastrouhaná)
- 1 lžíci mletého kmínu
- 20 g čerstvého rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- 50 g vepřového sádla
- 100 ml kvalitního rostlinného oleje
- mléko a citron na naložení kapra
- trochu másla na konec smažení
- sůl
K podávání:
- čerstvé salátové lístky
Příprava jídla
1. Očištěného a vykuchaného kapra podélně rozpulte a opláchněte. Opatrně ho vykostěte a nakrájejte na menší porce. Aby získal jemnější chuť, zakápněte ho lehce citronem a nechte přes noc naloženého v mléce.
2. Osušené porce osolte, lehce okmínujte a obalte nejdřív v prosáté mouce, poté ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance. První dvě fáze obalování zopakujte, obal bude hutnější.
3. Ve vyšší silnostěnné pánvi rozehřejte olej a sádlo, přidejte česnek a rozmarýn. V této směsi pozvolna smažte rybu; nakonec přidejte máslo pro chuť. Porce můžete ozdobit salátovými lístky.
Triky Richarda Fuchse
■ Dvojí obalení zajistí, že bude obal maximálně křupavý – i druhý den.
■ Na smažení se nejvíc hodí neutrální rostlinný olej. O chuťový lifting se postará sádlo, česnek, rozmarýn a máslo na závěr.
■ Při smažení pilně přelévejte horkým tukem, obal krásně zezlátne a zkřehne.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 30 minut
-
Naložení ryby: nejlépe přes noc
Smažení: 20-30 minut - Počet porcí: 8