Připomeňte si, jak sladké bylo dětství, máme pro vás skvělé recepty. Nechybí ani spousta dalších tipů, co si v Čechách užít.
Krupicová kaše s jablky
500 ml mléka, 100 ml dětské krupičky, 2 lžíce cukru, špetka soli, 2 jablka (nejlépe Granny Smith), 4 lžíce přírodního krupicového cukru, 100 g másla, popřípadě kakao na poprášení
Mléko se špetkou soli uveďte do varu, oslaďte dvěma lžícemi cukru a tenkým pramínkem pomalu vsypte krupici. Povařte asi sedm minut dohusta.
Jablka neloupejte, pokrájejte na plátky a pak na drobné kostičky. Dejte do pánve spolu s cukrem a máslem a na středním plameni prohřívejte asi deset minut, ale příliš nemíchejte, smyslem je, aby jablka zůstala vcelku a cukr s máslem zkaramelizoval.
Kaši podávejte s jablky, které můžete podle chuti případně poprášit kakaem.