Sladké pokušení, díl 3.

Připomeňte si, jak sladké bylo dětství, máme pro vás skvělé recepty. Nechybí ani spousta dalších tipů, co si v Čechách užít.

Krupicová kaše s jablky

500 ml mléka, 100 ml dětské krupičky, 2 lžíce cukru, špetka soli, 2 jablka (nejlépe Granny Smith), 4 lžíce přírodního krupicového cukru, 100 g másla, popřípadě kakao na poprášení

Mléko se špetkou soli uveďte do varu, oslaďte dvěma lžícemi cukru a tenkým pramínkem pomalu vsypte krupici. Povařte asi sedm minut dohusta.
Jablka neloupejte, pokrájejte na plátky a pak na drobné kostičky. Dejte do pánve spolu s cukrem a máslem a na středním plameni prohřívejte asi deset minut, ale příliš nemíchejte, smyslem je, aby jablka zůstala vcelku a cukr s máslem zkaramelizoval.

Kaši podávejte s jablky, které můžete po­dle chuti případně poprášit kakaem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24