Perníkové Bellini
Jan Šebek z Cotto Crudo, restaurace hotelu Four Seasons Prague, doporučuje Gingerbread Bellini. Jak na tento koktejl? Smíchejte následujicí ingredience:
- 1,5 cl perníkového sirupu (my si vyrábíme vlastní, ale lze použít jakýkoliv, např. Monin)
- 1 cl Frangelico likér
- 1 dcl Extra Brut Chardonnay Gala sekt (lze použít jakýkoliv, např. Bohemia Sekt)
- kapka citrónové šťávy (kdo má rád)
- perníček na ozdobu
Cinnamon Appleteani
Stylový novoroční koktejl z Two Steps Bar hotelu The Grand Mark vytvoříte snadno a rychle. Připravte si skleničky na vysoké nožičce a shaker. V něm smíchejte následující ingredience:
- 4 cl Russian Standard
- 2 cl skořicový sirup Monin
- 2 cl English breakfast tea
- 2 cl jablečný džus
Novoroční punč
Pavol Kulich z Buddha-Bar Restaurant Prague připravil recept na novoroční punč.
Necháme svařit 250ml vody s 250ml jablečného džusu a 1 skořicový lusk. Dále do vzniklého nálevu vložíme 1 sáček černého čaje a necháme louhovat. Do sklenice nalijeme 4 cl slivovice , 3cl medu, šťávu z půlky mandarinky a půlky citronu a zalijeme našim ochuceným čajem. Promícháme a zdobíme skořicí, kúrou z citronu a mandarinky.
Coffee & Tonic
Achim Šipl z Asian Temple míchá netradiční kombinace, které vás dostanou. Na silvestrovskou party zkuste variantu gin a tonic, ale s kávou.
Potřebovat budete 4cl ginu, 20cl toniku a espresso.
Přímo do sklenice na led nalijte tonik a na vrch navrstvěte vyšejkrované espresso. Hotovo.
Winter Escape
Ve Spices baru hotelu Mandarin Oriental právě servírují speciální koktejl "Winter Espace". Co v něm najdete? Vodku infuzovanou s kumquatem, skořici, badiánem a hřebíčkem, White Vermouth, jablečný džus a vanilkový cukr. Netrapte se s jeho mícháním doma, prostě si na něj zajděte. Uděláte totiž dobrou věc, výtěžek z prodeje jde na charitu Srdcerváči. Za 195 korun k němu dostane navíc domácí cukroví. Mňam!