Silvestrovské drinky. Namíchejte si cool koktejly

Perníkové Bellini

Jan Šebek z Cotto Crudo, restaurace hotelu Four Seasons Prague, doporučuje Gingerbread Bellini. Jak na tento koktejl? Smíchejte následujicí ingredience:

  • 1,5 cl perníkového sirupu (my si vyrábíme vlastní, ale lze použít jakýkoliv, např. Monin)
  • 1 cl Frangelico likér
  • 1 dcl Extra Brut Chardonnay Gala sekt (lze použít jakýkoliv, např. Bohemia Sekt)
  • kapka citrónové šťávy (kdo má rád)
  • perníček na ozdobu

Gingerbread Bellini 9230f


Cinnamon Appleteani

Stylový novoroční koktejl z Two Steps Bar hotelu The Grand Mark vytvoříte snadno a rychle. Připravte si skleničky na vysoké nožičce a shaker. V něm smíchejte následující ingredience:

  • 4 cl Russian Standard
  • 2 cl skořicový sirup Monin
  • 2 cl English breakfast tea
  • 2 cl jablečný džus

the grand mark 2e970


Novoroční punč

Pavol Kulich z Buddha-Bar Restaurant Prague připravil recept na novoroční punč.

Necháme svařit 250ml vody s 250ml jablečného džusu a 1 skořicový lusk. Dále do vzniklého nálevu vložíme 1 sáček černého čaje a necháme louhovat. Do sklenice nalijeme 4 cl slivovice , 3cl medu, šťávu z půlky mandarinky a půlky citronu a zalijeme našim ochuceným čajem. Promícháme a zdobíme skořicí, kúrou z citronu a mandarinky.

Novorocni punc f753b


Coffee & Tonic

Achim Šipl z Asian Temple míchá netradiční kombinace, které vás dostanou. Na silvestrovskou party zkuste variantu gin a tonic, ale s kávou.

Potřebovat budete 4cl ginu, 20cl toniku a espresso.

Přímo do sklenice na led nalijte tonik a na vrch navrstvěte vyšejkrované espresso. Hotovo.

13 Coffee and Toni 56965


Winter Escape

Ve Spices baru hotelu Mandarin Oriental právě servírují speciální koktejl "Winter Espace". Co v něm najdete? Vodku infuzovanou s kumquatem, skořici, badiánem a hřebíčkem, White Vermouth, jablečný džus a vanilkový cukr. Netrapte se s jeho mícháním doma, prostě si na něj zajděte. Uděláte totiž dobrou věc, výtěžek z prodeje jde na charitu Srdcerváči. Za 195 korun k němu dostane navíc domácí cukroví. Mňam!

WinterEscape 8b992

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24