S mladými lístky, ořechy a lehkou zálivkou předčí všechny komplikované předkrmy.
Ingredience (pro 4 osoby):
hrst salátu dubáčku
1 malá červená čekanka
2 hrsti polníčku
hrst salátu frisée
hrst rukoly
2 mrkve, nakrájené na tenké nudličky nebo nahrubo nastrouhané
Na zálivku
100 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu
1 lžíce medu
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
Příprava jídla
Salátové lístky naaranžujte na talíře. Listy čekanky případně natrhejte na menší kousky. V misce dokrémova prošlehejte přísady na zálivku a pokapejte jí připravené listy. Navrch nasypte mrkev a ořechy.
Návody na přípravu dalších nekomplikovaných salátů najdete na apetitonline.cz.